Uutisia

Kirjoittajakoulutusta keväällä 2019

SANATAIDEOHJAAJAN KOULUTUS 15.2. – 8.6.2019

Koulutus on tarkoitettu täydennyskoulutukseksi opetus-, kasvatus- ja kirjastoalan työntekijöille sekä kirjoittajaryhmien ohjaajille ja kirjoittajille, jotka haluavat suuntautua myös sanataiteen ohjaamiseen.

Kurssilla perehdytään sanataidekurssin rakenteeseen luentojen, harjoitusten ja itsenäisen työskentelyn avulla. Osa-alueina ovat sanataidekurssin suunnittelu, tuntisuunnitelmat, ohjausmenetelmät, ohjaajan rooli ja ryhmäroolit, palautteen antaminen ja vastaanottaminen sekä harjoitusten valinta ryhmän tarkoituksen mukaisesti. Opettajana FM, kirjoittajaohjaaja Marja-Riitta Vainikkala. Tarkemmat tiedot toteutuksesta julkaistaan marraskuun alkupuolella kesäyliopiston nettisivuilla www.lapinkesayliopisto.fi.

SUKELLA PÄÄHENKILÖÖSI – työkalut uskottavan henkilöhahmon rakentamiseen, I jakso Motivaation avaimet 7.-8.12. ja 11.-12.1.2019

Oletko kuullut tasapainon avaimista! Näitä persoonaan ja käyttäytymiseen liittyviä näkökulmia on kaikkiaan yhdeksän, joista kurssilla käsitellään motivaation näkökulmista kolmea: arkkityyppejä, päämääriä ja motivaatiotekijöitä.  Kurssilla yhdistetään avainvalmennuksen syvällinen tieto ihmistyypeistä sekä se, miten voit syventää tietoa henkilöhahmosta luovan kirjoittamisen kaikissa lajeissa: olipa kyseessä proosa, lyriikka, draama tai tietokirjoittaminen. Kurssilla tehdään pikatestejä ja itsearviointeja, joiden avulla opitaan itse työkalu ja samalla saadaan tulokset liittyen omaan persoonaan. Kirjoitusharjoituksissa opittua sovelletaan omiin henkilöhahmoihin, jo olemassa oleviin tai kurssilla luotaviin. Opettajana Anne Lukkarila, kirjoittajaohjaaja ja tietokirjailija. Toteutetaan perjantai-iltaisin ja lauantaisin 7.-8.12. ja 11.-12.1.2019. Osallistumismaksu 120 euroa. Ilmoittautumiset 18.11.mennessä.

MATALAN KYNNYKSEN RUNOKURSSI: Pöytälaatikosta päivänvaloon – kurssi aloittelevalle runoilijalle 25.-26.1.

Oletko haaveillut runojen kirjoittamisesta? Löytyykö pöytälaatikosta nuorempana tai vastikään rustattuja runoja? Tai ehkä et ole koskaan kirjoittanut ainoatakaan runoa? 

Tämä kurssi on sinulle! Kurssin aikana opit hyödyllisiä niksejä runojen kirjoittamiseksi ja pääset kokeilemaan niitä käytännössä. Tällä kurssilla kirjoitetaan runoja ja opitaan käytännön harjoitteiden kautta runouden perusteita. Kaikki runot ansaitsevat paikkansa maailmassa   - tule oppimaan lisää niiden kirjoittamisesta! Opettajana Anne Lukkarila, kirjoittajaohjaaja ja tietokirjailija. Toteutetaan perjantai-illalla ja lauantaina 25.-26.1. Osallistumismaksu 90 euroa. Ilmoittautumiset 31.12.208 mennessä.

RUNORISTEYMIÄ TAITEIDEN RAJAPINNOILLA 14.3. – 16.5.2019

Kurssin keskeinen idea on tutkia, mitä mahdollisuuksia eri taiteenalat ylittävä lähestymistapa voi runonkirjoittajille tarjota. Toisin sanoen kurssilla haetaan innoitusta, ideoita ja virikkeitä kurssilaisten omaan kirjoittamiseen monitaiteisen vaikuttumisen kautta. Toteutukseen tulevat kuulumaan myös vierailut konsertissa, taidenäyttelyssä ja teatterissa. Kurssin opettajana FM, kirjoittajaohjaaja Laura Herva. Tarkemmat tiedot toteutuksesta julkaistaan marraskuun aikana kesäyliopiston nettisivuilla www.lapinkesayliopisto.fi.

KÄSIKIRJOITUSKURSSI 16.3.2019

Käsikirjoituskurssi sopii runon kirjoittajalle, joka haluaa julkaista runokokoelman. Runokokoelma ei ole satunnainen pinkka runoja, vaan mietitty kokonaisuus. Kurssilla pohditaan keinoja, joiden avulla yksittäisistä runoista kasvaa kokoelma. Kurssilla ideoidaan kokoelman punaista lankaa ja rakennetta. Kurssille
valitaan osallistujat ennakkotehtävän perusteella. Ennakkotehtävä sisältää kaksi osaa. a) 10 runon näyte
b) yhden sivun laajuinen työsuunnitelma, jossa pohdit kokoelmasi ideaa. Kurssin opetusmateriaalina toimii Tommi Parkon teos Intohimoa ja millimetripaperia (Avain 2016). Opettajana
Tommi Parkko, runoilija, kirjoittajakouluttaja. Tarkemmat tiedot toteutuksesta marraskuun aikana.

Lisätietoja:
koulutussuunnittelija Liisa Sirviö
liisa.sirvio@lapinkesayliopisto.fi
p. 0400 190 352 www.lapinkesayliopisto.fi


Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK