Avoin korkeakouluopetus


Tuotantotalouden peruskurssi 5 op (OY) 26.8.-20.10.2020 (verkko-opintoina)

Kurssi on osa Tuotantotalouden 25 op perusopintoja, joihin ilmoittautuminen 16.8.2020 mennessä. Lukuvuoden aikana voi myös valita myös yksittäisiä opintojaksoja. Yksittäiset jaksot toimivat hyvin myös ammatillisena täydennyskoulutuksena. Huomaathan, että jokaisella yksittäisellä opintojaksolla on oma ilmoittautumisaikansa. Ilmoittauduttuasi Lapin kesäyliopistolle, lähetämme sinulle opintoihin rekisteröitymislinkin.

Tutustu opintokokonaisuuteen tästä: Tuotantotalous 25 op

 

Aika ja paikka: 26.8.-20.10.2020, toteutus verkkokurssina

Osallistumismaksu: 80 €

Ilmoittautuminen: 16.8.2020 mennessä. Tutustu perumisehtoihin.

Kouluttaja: Jukka Majava

Tavoitteet:

Kurssin suoritettuaan opiskelija

  • ·osaa kertoa, mitä tuotantotalous kokonaisuudessaan tarkoittaa
  • ·osaa selittää yritystoimintaan ja tuotantoon liittyviä keskeisimpiä käsitteitä ja käyttää niitä yritystoiminnan kuvaamisessa ja arvioinnissa
  • ·osaa kuvata yrityksen talousprosessin ja perustella laskentatoimen merkityksen yrityksen päätöksenteon apuna
  • ·osaa laskea suoritteiden yksikkökustannukset erilaisissa yksinkertaisissa esimerkkitilanteissa
  • ·osaa laskea erilaisia vaihtoehto-, suunnittelu- ja tavoitelaskelmia annettujen tietojen perusteella sekä tehdä johtopäätöksiä niiden perusteella
  • ·osaa annettujen esimerkkien perusteella tehdä tuotantosysteemeihin liittyviä yksinkertaisia lasku- ja suunnittelutehtäviä ja arvioida niitä

Sisältö

  • Johdanto tuotantotalouteen: Tuotanto ja tuottavuus, Tuotantostrategiat, Kysynnän ennustaminen, Talousmenetelmiä.
  • Tuotantojärjestelmien suunnittelu: Sijaintipaikka, Layout, Toimitusketjut, Kapasiteetin hallinta, Henkilöstökysymykset.
  • Tuotantojärjestelmien hallinta ja johtaminen: Tilaus-toimitusketjun hallinta, Tuotannon suunnittelu ja ohjaus, Kunnossapito ja luotettavuus.

Verkkoluennoilla käsiteltävät aiheet

  • Tuotannollinen toiminta ja tuottavuus, Tuotantostrategia
  • Ennustaminen, Kustannuslaskenta
  • Investointitoiminta, Kestävä kehitys
  • Kapasiteetin hallinta, Sijaintipaikan valinta
  • Tuotannon layout, Henkilöstöasiat
  • Toimitusketjun hallinta, Alihankinta
  • Varastojen hallinta, Tuotannon suunnittelu
  • MRP & ERP, Tuotannon ohjaus
  • JIT & Lean, Kunnossapito

Kirjallisuus: Jay Heizer & Barry Render (2014) Operations Management, 11th ed., Pearson, Inc.

Arviointiasteikko: Arviointi: 1-5 ja hylätty

Järjestämistapa: Aloitusluennot sekä luennot Moodlessa, 7 viikkotehtävää (vk. 35-41) ja verkkotutorointi. Tarkemmat ohjeet annetaan Moodlessa.

Lisätietoja:
koulutussuunnittelija Päivi Hinno p. paivi.hinno(at)lapinkesaylopisto.fi p. 0400 792 396 tai opintosihteeri Sari Vilén-Jolanki sari.vilen-jolanki(at)lapinkesayliopisto.fi , p. 040 702 6889


Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää evästeistä. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK