Ammatillinen täydennyskoulutus


Tuotantotalouden peruskurssi 5 op (OY) 25.8.-19.10.2021 (verkko-opintoina)

Kurssi on osa Tuotantotalouden 25 op perusopintojen kokonaisuutta, joihin ilmoittautuminen 15.8.2021 mennessä. Lukuvuoden aikana voi myös valita myös yksittäisiä opintojaksoja. Yksittäiset jaksot toimivat hyvin myös ammatillisena täydennyskoulutuksena. Huomaathan, että jokaisella yksittäisellä opintojaksolla on oma ilmoittautumisaikansa. Ilmoittauduttuasi Lapin kesäyliopistolle, lähetämme sinulle opintoihin rekisteröitymislinkin.

Tutustu opintokokonaisuuteen tästä: Tuotantotalous 25 op

Aika ja paikka: 25.8.-19.10.2021, toteutus verkkokurssina

Osallistumismaksu: 80 €

Ilmoittautuminen: 15.8. mennessä tästä. Tutustu perumisehtoihin.

Kouluttaja: Erno Mustonen

Osaamistavoitteet

Kurssin suoritettuaan opiskelija:

osaa kertoa, mitä tuotantotalous kokonaisuudessaan tarkoittaa
osaa selittää yritystoimintaan ja tuotantoon liittyviä keskeisimpiä käsitteitä ja käyttää niitä yritystoiminnan kuvaamisessa ja arvioinnissa
osaa kuvata yrityksen talousprosessin ja perustella laskentatoimen merkityksen yrityksen päätöksenteon apuna 
osaa laskea suoritteiden yksikkökustannukset erilaisissa yksinkertaisissa esimerkkitilanteissa
osaa laskea erilaisia vaihtoehto-, suunnittelu- ja tavoitelaskelmia annettujen tietojen perusteella sekä tehdä johtopäätöksiä niiden perusteella
osaa annettujen esimerkkien perusteella tehdä tuotantosysteemeihin liittyviä yksinkertaisia lasku- ja suunnittelutehtäviä ja arvioida niitä

Sisältö
Johdanto tuotantotalouteen: Tuotanto ja tuottavuus, Tuotantostrategiat, Kysynnän ennustaminen, Talousmenetelmiä.
Tuotantojärjestelmien suunnittelu: Sijaintipaikka, Layout, Toimitusketjut, Kapasiteetin hallinta, Henkilöstökysymykset.
Tuotantojärjestelmien hallinta ja johtaminen: Tilaus-toimitusketjun hallinta, Tuotannon suunnittelu ja ohjaus, Kunnossapito ja luotettavuus. 

Verkkoluennoilla käsiteltävät aiheet: 

Tuotannollinen toiminta ja tuottavuus
Tuotantostrategia
Ennustaminen
Kustannuslaskenta
Investointitoiminta
Kestävä kehitys
Kapasiteetin hallinta
Sijaintipaikan valinta
Tuotannon layout
Henkilöstöasiat
Toimitusketjun hallinta
Alihankinta
Varastojen hallinta
Tuotannon suunnittelu
MRP & ERP
Tuotannon ohjaus
JIT & Lean
Kunnossapito 

Kirjallisuus:
Jay Heizer & Barry Render (2014) Operations Management, 11th ed., Pearson, Inc.Arviointiasteikko: Arviointi: 1-5 ja hylätty

Järjestämistapa:
Aloitusluennot sekä luennot Moodlessa, 7 viikkotehtävää (vk. 35-41) ja verkkotutorointi. Tarkemmat ohjeet annetaan Moodlessa.

Arviointiasteikko: Arviointi: 1-5 ja hylätty

Lisätietoja:

koulutussuunnittelija Päivi Hinno p. paivi.hinno(at)lapinkesaylopisto.fi p. 0400 792 396 tai opintosihteeri Sari Vilén-Jolanki sari.vilen-jolanki(at)lapinkesayliopisto.fi , p. 040 702 6889
 

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää evästeistä. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK