Ravitsemustiede selvittää ravitsemuksen merkitystä terveyden edistämisessä ja sairauksien hoidossa sekä tutkii syömisen merkitystä hyvinvoinnin osatekijänä. Perusopinnoissa perehdytään mm. ravitsemuksen perusteisiin, elintarvikkeisiin, ruokavalioiden merkitykseen sairauksien hoidossa, ravitsemukseen ja liikuntaan, ravitsemus- ja terveystietoa tuottaviin medioihin ja niiden tuottajiin sekä ravintofysiologiaan. Opintojen tavoitteena on antaa valmiuksia ymmärtää ravitsemuksen merkitystä terveyden ylläpitäjänä sekä yksilö- että väestötasolla.
Kenelle
Ravitsemustieteen opiskelu tarjoaa hyvän mahdollisuuden täydentää ammatillista osaamista ja asiantuntijuutta työelämässä ja sopii esim. opettajille, sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstölle, liikunnan ja urheilun parissa toimiville, ruokapalvelualalla ja elintarviketeollisuudessa toimiville sekä kaikille ravitsemuksesta, terveydestä ja omasta hyvinvoinnista kiinnostuneille.
Opinnot soveltuvat hyvin myös sivuaineeksi/osaksi tutkintoa esim. sosiaali-, terveys- ja liikuntatieteiden opiskelijoille sekä tutustumiseksi tieteenalaan esim. lukiolaisille.
Perusopintoihin kuuluvat opintojaksot
Johdantoluento 25.9.2019 klo 16.30 alkaen Ravitsemustieteen perusteet 4 op (lähiopetus pe-la 11.-12.10. ja 25.-26.10.2019) Elintarvikkeet ruokavaliossa 5 op (verkko-opetus 21.10.-16.12.2019) Ravitsemus ja liikunta 4 op (lähiopetus pe-la 22.-23.11.2019) Ravitsemus ja ruokavaliot 5 op (lähiopetus keväällä 2020) Ravintofysiologia 4 op (verkko-opetus 6.4.-8.6.2020) Ravitsemus- ja terveystietoa sosiaalisessa mediassa 3 op (verkko-opetus 24.2.-6.4.2020)
Ilmoittautuminen yksittäisiin opintojaksoihin 29.3. mennessä Tutustuthan huolellisesti perumis- ja keskeyttämisehtoihimme.
Lisätietoja opintopolusta ja Liisa Sirviö, koulutussuunnittelija p. 0400 190 352, liisa.sirvio@lapinkesayliopisto.fi