Avoin korkeakouluopetus


Ravitsemus ja ruokavaliot 13.3.-4.4.2020

Ravitsemus on osa monien sairauksien ennaltaehkäisyä ja hyvää hoitoa. Tämän kurssin aikana perehdytään sydänystävälliseen ruokavalioon, kohonneen verenpaineen ruokavaliohoitoon, tyypin 2 diabeteksen ruokavaliohoitoon ja gluteenittoman ruokavalion toteuttamiseen. Lisäksi käydään läpi fodmap-ruokavalion periaatteet ja erilaisten kasvisruokavalioiden toteuttaminen. Kurssin jälkeen tiedät mihin edellä mainituissa ruokavaliossa on tärkeintä kiinnittää huomiota ja miksi. Pienryhmiin osallistuvat perehtyvät lisää yllä mainittujen ruokavalioiden toteuttamiseen käytännössä ja tutustuvat lisäksi oman kiinnostuksen mukaan myös muihin erityisruokavalioihin. Pienryhmiin osallistumisen jälkeen osaat toteuttaa edellä mainitut ruokavaliot käytännössä.

Kohderyhmä
Kurssi tarjoaa hyvän mahdollisuuden täydentää ammatillista osaamista ja asiantuntijuutta työelämässä ja sopii esim. opettajille, sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstölle, liikunnan ja urheilun parissa toimiville, ruokapalvelualalla ja elintarviketeollisuudessa toimiville. Kurssi sopii myös kaikille ravitsemuksesta, terveydestä ja omasta hyvinvoinnista kiinnostuneille.

Opintojen toteutus
Ravitsemus ja ruokavaliot -kurssi toteutetaan kaikille avoimina yliopisto-opintoina (Ravitsemus ja ruokavaliot 5 op Itä-Suomen yliopiston opintovaatimusten mukaan). Opintoihin voi myös osallistua ammatillisena täydennyskoulutuksena joko pelkästään luento-opetukseen 13.3. (4 tuntia) tai luentojen lisäksi myös pienryhmätyöskentelyyn 28.3. ja 4.4.2020 (8 tuntia).

Aika ja paikka
Luento-opetus perjantaina 13.3. luennot klo  14 – 18.
Pienryhmätyöskentely alkaa la 28.3. klo 10 – 14 ja jatkuu lauantaina 4.4. klo 10 -14.
Paikka Lapin Urheiluopisto, Hiihtomajantie 2, Rovaniemi

Opettaja
TtM, laillistettu terapeutti Noora Rajamäki

Osallistumismaksu
Ammatillisena täydennyskoulutuksena 60 €, luennot 
Ammatillisena täydennyskoulutuksena 
90 €, luennot ja osallistuminen pienryhmätyöskentelyyn.

Osallistuminen avoimina yliopisto-opintoina 5 op 120 €, luennot, osallistuminen pienryhmätyöskentelyyn ja oppimistehtävät
(sisältää Itä-Suomen yliopiston rekisteröintimaksun).

Ilmoittautuminen
1.3.2020 mennessä sähköisellä lomakkeella 

Lisätietoja
Liisa Sirviö, koulutussuunnittelija p. 0400 190352 tai liisa.sirvio@lapinkesayliopisto.fi

 


Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK