Käynnissä olevat koulutukset
  Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti 15 op 9.5.2019-13.2.2020

Kiinnostaako sinua lyhytterapeuttinen työote? Koulutus antaa valmiudet toteuttaa lyhytterapeuttista työtapaa omassa työssä ja tarjoaa välineitä käytännön työhön. Edellytyksenä koulutukseen osallistumiselle ovat suoritetut Psykoterapeuttiset valmiudet -opinnot.

Kohderyhmä: Koulutus on suunnattu henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita psykoterapeuttisista ja ohjauksellisista työskentelymenetelmistä ja niiden tuloksellisesta soveltamisesta omien asiakkaidensa kanssa. Edellytyksenä koulutukseen osallistumiselle ovat suoritetut Psykoterapeuttiset valmiudet -opinnot. Huom! Mainitsethan ilmoittautumislomakkeen Lisätietoja-kentässä, missä ja milloin olet suorittanut / suorittamassa loppusuoralla Psykoterapeuttiset valmiudet koulutusta.

HUOM! Päivitys kuvaukseen 23.1.2019:

Keväällä 2019 alkaviin Psykoterapeuttiset valmiudet -opintoihin ilmoittautuvat eivät voi osallistua vielä näihin opintoihin, sillä nämä opinnot vaativat pitemmän perehtymisen psykoterapeuttisiin valmiuksiin.
Nämä opinnot eivät anna oikeutta toimia psykoterapeuttina, mutta antavat oikeuden toimia lyhytterapeuttina (Ei Kela-pätevyyttä)

Aika ja paikka: Koulutus toteutetaan Rovaniemellä Santasport Lapin urheiluopiston tiloissa, Hiihtomajantie 2, seuraavasti:
9.5.2019
12.6.
15.8.
5.9.
10.10.
7.11.
12.-13.2.2020.
Paikka tarkentuu kutsussa.

Osallistumismaksu: 1300 € sisältäen opetuksen ja materiaalin. Osallistumismaksu laskutetaan useammassa kuukausittaisessa erässä opintojen aloituksen varmistuttua.

Ilmoittautuminen: 14.4.2019 mennessä sähköisellä lomakkeella. Huom! Mainitsethan ilmoittautumislomakkeen Lisätietoja-kentässä, missä ja milloin olet suorittanut Psykoterapeuttiset valmiudet koulutuksen. Ilmoittautuminen on sitova. Tutustuthan perumisehtoihimme.

Kouluttaja: Psykoterapeutti VET, TtK Sarianna Virpikari
Sarianna on koulutukseltaan psykiatrinen sairaanhoitaja, sairaanhoidon opettaja, ratkaisukeskeisen vaativan erityistason ja kognitiivisen erityistason terapeutti. Hänellä on pitkäaikainen kokemus psykiatrisesta hoito- ja terapiatyöstä. Sariannalla on myös psykoterapian kouluttajan erityispätevyys.

Sarianna 2.jpg

Tavoitteet: Koulutuksen jälkeen opiskelija

 • Ymmärtää ratkaisukeskeisen lyhytterapian taustafilosofian
 • Tuntee ratkaisukeskeiset haastattelumenetelmät ja osaa hyödyntää niitä omassa työsään
 • Osaa soveltaa ratkaisukeskeisen lyhytterapian menetelmiä
  Tuntee mielenterveyden häiriöiden hoitoon soveltuvat ratkaisukeskeiset menetelmät

Koulutuskokonaisuus antaa yhdessä psykoterapeuttiset valmiudet -opintojen kanssa oikeuden toimia ratkaisukeskeisenä lyhytterapeuttina.

Sisältö
Lyhyterapiakoulutus painottuu ratkaisukeskeisten menetelmien ja teorian perusteisiin. Koulutuksessa perehdytään ratkaisukeskeisyyteen, sen filosofiaan ja työskentelytapoihin sekä menetelmiin. Koulutus on taitopainotteista ja yhteistoiminnallista oppimista, joka antaa valmiudet lyhytterapeuttiseen työskentelyyn ja ratkaisukeskeisten menetelmien soveltamiseen omassa ammatissa.

Opetus järjestetään monimuotokoulutuksena, johon sisältyy lähiopetusta 8 päivää, pienryhmäopetusta, itsenäisiä harjoituksia, vertaisryhmätyöskentelyä lähijaksojen välissä sekä kirjallisia välitehtäviä.

Ratkaisukeskeisen lyhytterapeutin koulutus (15 op) sisältää kokonaisuudet

 • oman työn kehittämishanke
 • asiakastyö (50 h, 5 eri asiakasta) ja siihen liittyvä reflektio
 • pienryhmätyönohjaus (4 x 2 h)
 • vertaisryhmätapaamiset (8 x 2 h)
 • syventävä vapaavalintainen kirjallisuus
 • ratkaisukeskeisen teorian syventäminen
 • ratkaisukeskeiset työmenetelmät lyhytterapeuttisessa työskentelyssä

Lisätietoa: koulutussuunnittelija Päivi Hinno, puh. 0400 792 396, paivi.hinno@lapinkesayliopisto.fi


Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK