Kaupan, hallinnon ja talouden ala sekä lainsäädäntöa - tulossa oleva koulutus


Leski ja rintaperilliset kuolinpesässä - Jakamattomuuden aika, ositus ja jako 8.4.2019

Koulutuspäivän tarkoituksena on auttaa osallistujia hahmottamaan lesken ja rintaperillisten välistä juridista suhdetta ja tarjota tarkoituksenmukaisia menettely- ja ratkaisuvaihtoehtoja eri tilanteiden varalta ja eri osapuolten näkökulmasta. Koulutus on tarkoitettu asianajajille, oikeusavustajille ja muille lakimiehille, joiden työtehtävät käsittävät kuolinpesiin liittyviä tehtäviä.

Aika ja paikka: Maanantai  8.4.2019 klo 9.00–15.00, kokoustila TEHO, Lapin kesäyliopisto, Hiihtomajantie 2, 96400 Rovaniemi

Koulutus toteutetaan lähiopetuksena, jota voi halutessaan seurata Skype for Business -ohjelmalla


Kouluttaja
: Eva Gottberg, OTT, dosentti, Turun yliopisto, Oikeustieteellinen tiedekunta

Osallistumismaksu: 220€ sisältäen päiväkahvin.

 

Hyvin tavallinen kuolinpesä on lesken ja rintaperillisten muodostama pesä. Varsin tavallista myös on, että sekä ositusta että jakoa lykätään pitkälle, usein lesken kuoleman yli. Vainajan kuolinhetkestä ositukseen ja jakoon kuluvaan aikana ja itse toimituksiin liittyy paljon käytännön kannalta merkittävää problematiikkaa, joskus jopa oikeudenmenetysten vaara, ellei tilannetta sekä alkuun että mahdollisten olosuhdemuutosten sattuessa osata tarkastella oikein. Oman lukunsa muodostavat oikeustoimet kuolinpesähallinnon aikana, luvat, rajoitukset ja sopimukset. Jos pesässä on alaikäisiä tai muuten edunvalvonnassa olevia osakkaita, tällä on omat vaikutuksensa..   

Sisältö:

  • Kuoleman jälkeen – jakamattomuus, vähimmäissuoja, ensitoimet

  • Pesänselvitys, vainajan velat, yhteiset velat

  • Testamentit ja niiden vaikutukset

  • Edunvalvonnassa olevien ja alaikäisten osakkaiden asema

  • Ositus, jako vai molemmat – ja milloin?

  • Lesken tasinkoprivilegin toteuttaminen

  • Ositus ja jako lesken ja rintaperillisten välillä; ennakkoperinnöt

Ilmoittautuminen: Sähköisellä lomakkeella 25.3.2019 mennessä

Ilmoittautuminen opintoihin on sitova. Ilmoittautumisen voi perua maksutta koulutuksen viimeiseen ilmoittautumispäivään saakka. Peruminen tulee aina tehdä kirjallisesti sähköpostilla info@lapinkesayliopisto.fi tai postitse. Jos ilmoittautuminen perutaan viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen, laskutetaan osallistumismaksusta 50 %. Jos peruminen jää kokonaan tekemättä tai opiskelija keskeyttää opinnot niiden alettua, peritään koko opintomaksu. Ainoastaan lääkärintodistuksella osoitettu este voi olla pätevä syy maksusta vapautumiseen.

Lisätietoja: koulutussuunnittelija Juho Mutka p. 040-5025679, juho.mutka@lapinkesayliopisto.fi

 


Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK