Ammatillinen täydennyskoulutus


Laulupiirtämisen perusteet 13.11.2019

Laulupiirtäminen® on moniaistinen ja elämyksellinen toimintamuoto, jossa piirrokset syntyvät kuin taianomaisesti laulaen ja laulun tukemana. Laulupiirtämisen ytimenä ovat pienet piirtämislaulut, jotka ovat tarkoitusta varten tehtyjä tai muutoin tarkoitukseen soveltuvia. Menetelmä, sen harjoitteet, työtavat ja prosessit tukevat eri-ikäisten ja -taitoisten lasten monialaista oppimista sekä tarjoavat osallisuuden ja onnistumisen kokemuksia. Laulamisen ja piirtämisen lisäksi menetelmä koukuttaa keskittymään, kommunikoimaan sekä toimimaan yhdessä. Laulupiirtäminen tukee tehokkaasti myös motoriikkaa, kynän käyttöä, visuaalista hahmottamista sekä kielellisiä ja vuorovaikutustaitoja, tunnetaitoja, rohkeutta ja itsetuntoa. Laulupiirroksissa paperin reunat eivät ole rajana - laulupiirtää voi vaikka ilmaan, kaverin selkään, isoon yhteiseen lattiapaperiin tai ulkona hiekkaan tai lumihankeen. Laulupiirtäminen on Suomessa kehitetty luova menetelmä, joka on nopeassa ajassa levinnyt niin varhaiskasvatuksen ja alkuopetuksen kuin myös erityispedagogiikan ja kuntoutuksen innostavaksi toimintamuodoksi. Menetelmä on helppo omaksua ja kytkeä osaksi muita opetussisältöjä, oppimisen tavoitteita ja teemoja. Laulupiirtämisen menetelmä tukee oivallisesti Varhaiskasvatussuunnitelman perusteiden 2016 kokonaisvaltaista ja moniaistista lähestymistapaa lapsen kasvun ja oppimisen tukemiseen.

Kuvaaja: Tuomo Antikainen

Kohderyhmä: Laulupiirtämisen koulutus on suunnattu erityisesti varhaiskasvatuksen, esi- ja alkuopetuksen ammattilaisille, erityistä tukea tarvitsevien lasten parissa toimiville ammattilaisille, kuten erityisopettajille, puhe-, toiminta- ja musiikkiterapeuteille, musiikki- ja taidekasvattajille sekä seurakunnan tai muiden lasten parissa toimivien organisaatioiden perhe- ja lastenohjaajille. Koulutus antaa erinomaisia toiminnallisia ja luovia työkaluja myös lasten vanhemmille.

Aika ja paikka: keskiviikkona 13.11.2019 klo 12-17. Santasport Lapin Urheiluopiston tiloissa, Hiihtomajantie 2, Rovaniemi. Koulutustila tarkentuu kutsussa.

Kouluttaja: Minna Lappalainen, Laulau Oy, laulupiirtämisen menetelmän kehittäjä, lauluntekijä ja muusikko
Laulupiirtämisen perusteet -koulutus on laulupiirtämisen tiivis ja toiminnallinen peruskoulutus. Koulutus antaa hyvän yleiskuvan laulupiirtämisen menetelmästä sekä sen keskeisistä harjoitteista, työtavoista, periaatteista ja käyttömahdollisuuksista. Innostavassa ja vuorovaikutteisessa koulutuksessa opitaan iso määrä laulupiirtämistarkoitukseen tehtyjä lauluja ja näiden erilaisia toteutustapoja laulupiirtäen. Koulutuksen aikana perehdytään toiminnallisesti laulupiirtämisen erilaisiin prosesseihin sekä laulupiirtämiseen osana kasvatus-, hoiva- ja kuntoutustyötä. Menetelmää lähestytään eri-ikäisten ja -taitotasoisten lasten näkökulmasta.

Koulutus antaa varmuutta, rohkeutta ja heittäytymisen iloa niin lauluun ja piirtämiseen kuin myös luovan menetelmän hyödyntämiseen lapsen kokonaisvaltaisen kasvun tukena. Osallistuja saa hyvät perusedellytykset käyttää ja soveltaa laulupiirtämisen menetelmää eri-ikäisten lasten kanssa ja erilaisissa käyttöyhteyksissä. Menetelmään tutustutaan koulutuksessa toiminnallisesti eli laulaen, piirtäen, leikkien, liikkuen, keskustellen ja yhdessä uutta luoden.


Menetelmämateriaalit
Osallistujat saavat koulutuksesta luentomateriaaleja sekä koulutuksen sisältörungon kuvauksen. Osallistumismaksu ei sisällä varsinaisia menetelmämateriaaleja (esim. kirjat ja cd-levyt, sähköiset materiaalilisenssit). Perusteet-tason materiaalit on saatavilla suomeksi ja ruotsiksi. Lisätietoa materiaaleista löydät täältä: https://www.laulau.fi/tuotteet.html?id=2/

Osallistumismaksu: 150 €.

Ilmoittautuminen: sähköisellä lomakkeella 3.11.2019. Tutustuthan perumisehtoihimme.

Lisätietoja: koulutussuunnittelija Päivi Hinno p. 0400 792 396 tai paivi.hinno@lapinkesayliopisto.fiVerkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK