Kaupan, hallinnon ja talouden ala sekä lainsäädäntöa - tulossa oleva koulutus


Kuolinpesän hoitaminen perittävän kuolemasta perinnönjakoon 3.4.2019

Koulutuksen tavoitteena on, että osallistujalle syntyy peruskäsitys siitä, miten kuolinpesää hoidetaan missäkin kuolinpesän olemassaolon vaiheessa. Karkeasti ottaen pesänhoidon vaiheita ovat kuolinpäivän ja perunkirjoituksen välinen aika, pesänselvityksen aika ja viimeksi mainitun jälkeen osituksen ja/tai perinnönjaon hetki. Osallistujalle syntyy käsitys siitä, kuka tai ketkä kuolinpesän osakkaista ovat velvolliset / oikeutetut osallistumaan mihinkin toimiin kuolinpesässä sekä millä tavoin saadaan laillinen ositus ja perinnönjako aikaiseksi.

kuolinpesastaperinnonjakoon_web2.jpg

Aika: Keskiviikko 3.4.2019, klo 12.00-16.00

Paikka: Lapin Urheiluopistolla Lapin kesäyliopistolla, Hiihtomajantie 2, 96300 Rovaniemi

Hinta: 110€

Kouluttaja: AA Esa Luomajoki, Asianajotoimisto Laki-Forum

Lataa esite tästä linkistä

Ohjelma

Tilaisuuden avaus

I osuus 12:00 - 13:30

* Perunkirjoitus; mitä perunkirjoitus tarkoittaa ja kenen tehtävänä on huolehtia perunkirjoituksen järjestämisestä sekä kenellä on osallistumisoikeus perunkirjoitukseen

* Perukirja; sisältö

Kahvitauko 13.30-14.00

II osuus 14:00 - 16:00

* Kuolinpesän hallinto; pesänselvitys ja mikä on sen tarkoitus sekä kenen toimesta pesänselvitys toteutetaan (vaihtoehdot: yhteishallinto tai pesänselvittäjän hallinto)

* Kuolinpesän jako; ositus- ja perinnönjako tai pelkkä perinnönjako ja minä nämä toimet tarkoittavat sekä kenen toimesta ositus- ja/tai perinnönjako toteutetaan (vaihtoehdot: sopimusjako tai toimitusjako)

Ilmoittautuminen sähköisellä lomakkeella 25.3.2019 mennessä

Lisätiedot Juho Mutka, 040-5025679, juho.mutka@lapinkesayliopisto.fi

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK