Kurssit ja koulutukset


Kipinä-uraohjaus ® -koulutus 13.-14.9.2018, Rovaniemi

Lapin kesäyliopisto järjestää yhdessä Minna Katteluksen kanssa Kipinä-uraohjauskoulutuksen Rovaniemelle. Kipinä-uraohjauskoulutus on suunnattu ohjauksen ammattilaisille ja sen tavoitteena on antaa työvälineitä sekä nuorten että aikuisten ohjaukseen.

Oppimistehtävien teemoja ovat itsetuntemus ja urasuunnittelu, elämänhallintataidot sekä elämänkaarellinen ohjausnäkökulma. Elämänkaarellinen ohjausnäkökulma on yksi painopistealue uusissa opetussuunnitelmissa. Opetussuunnitelmissa on vahvasti esillä myös nuorten osallisuuden, vastuullisuuden ja toimijuuden vahvistaminen. Pienryhmän Kipinä-uraohjauksessa osallistujille tulee osallisuuden, vastuullisuuden ja vahva toimijuuden kokemus. Pienryhmässä jaetaan ohjaajuutta ja saadaan kaikkien osaaminen käyttöön. Koulutuksen tavoitteena on tarjota osallistujille uusia näkökulmia ja työtapoja ohjaukseen. Oppimistehtävien ja vertaistyöskentelyn tavoitteena on antaa osallistujille myös voimavaroja ja tukea ohjaajuuteen, mikä lisää työhyvinvointia ja työmotivaatiota. Kipinä-uraohjauskoulutus on rakennettu narratiivisen, ratkaisukeskeisen, sosiodynaamisen, kognitiivisen ja psykodynaamisen ohjausteorian ympärille. 

 

Kohderyhmä: opinto-ohjaajille, uraohjaajille ja muille ohjauksen ammattilaisille

Aika ja paikka: Koulutus järjestetään torstaina ja perjantaina 13.-14.9.2018 klo 9.00-1600 Santasport Lapin Urheiluopiston tiloissa, Hiihtomajantie 2. Tarkempi koulutustila kutsukirjeessä

Kouluttaja: Minna Kattelus – Kipinä uraohjaus, www.minnakattelus.com

Osallistumismaksu 410€, sisältäen materiaalin ja kahvin molempina koulutuspäivinä.

Ilmoittautuminen: sähköisellä lomakkeella 26.8.2018.2018 mennessä. Koulutus toteutetaan max 12 osallistujan ryhmälle. Tutustu perumisehtoihimme.

Lisätietoja: koulutussuunnittelija Päivi Hinno, p. 0400 792 396 tai paivi.hinno@lapinkesayliopisto.fi

 


1. Koulutuspäivä to 13.9.2018 klo 9.00 – 16.00

Kipinä-uraohjaus nuorten ja aikuisten uraohjauksen välineenä – Ohjaustaulut

• Dialoginen, visuaalinen, ohjattavan aktiivista toimijuutta, osallisuutta ja vastuullisuutta vahvistava menetelmä

• Vertais- ja pienryhmäohjaus uraohjauksessa

• Minä muiden silmin -haastattelu


2. Koulutuspäivä pe 14.9.2018 klo 9.00 – 16.00

Oman tarinan voima – Ohjaajan taulu

• Kortit, valokuvat ja elämänpolun tarinat urasuunnittelun ja itsetuntemuksen tukena

• Ammattiroolihaastattelut urasuunnittelun tukena

• Elämänhallintataidot

 

”Koulutus on ollut yksi elämäni kohokohdista. Olen saanut koulutuksesta itselleni todella paljon työkaluja työhöni ja samalla olen tehnyt myös matkaa itsessäni.” HannaVerkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK