Pidetyt koulutukset
Edunvalvontavaltuutuksen ajankohtaispäivä 2019, 9.4.2019

Koulutuksessa pyritään löytämään vastauksia edunvalvontavaltuutukseen liittyviin keskeisiin kysymyksiin ja ongelmiin lain ja käytännön näkökulmasta. Koulutus on suunnattu valtakirjoja laativille lakimiehille ja muille asiantuntijoille sekä edunvalvontavaltuutusten ja valtuutettujen kanssa eri tehtävissä tekemisiin joutuville henkilöille.

Aika ja paikka: Tiistai 9.4.2019 klo 9.00–15.00, auditorio TIERA, Lapin kesäyliopisto, Hiihtomajantie 2, 96400 Rovaniemi

Koulutus toteutetaan lähiopetuksena, jota voi halutessaan seurata Skype for Business -ohjelmalla


Kouluttaja
: Eva Gottberg, OTT, dosentti, Turun yliopisto, Oikeustieteellinen tiedekunta

Osallistumismaksu: 220€ sisältäen päiväkahvin.

Laki edunvalvontavaltuutuksesta tuli voimaan vuonna 2007. Alkuvaiheen jälkeen valtakirjoja on saatettu maistraateissa voimaan jo tuhansia ja määrät kasvavat vuosittain. Samalla myös järjestelmän keskeisimmät ongelmat ovat alkaneet tulla esiin niin valtakirjan laadinnan kuin jo voimaan saatetun valtuutuksenkin näkökulmasta. Esteettömän varavaltuutetun välttämättömyys luopumis- tai lahjoitustilanteissa, tili- tai lupamääräysten tarpeellisuuteen sekä tiedonkulkuun liittyvät kysymykset ja esimerkiksi lasten kesken syntyvät ristiriitaisuudet vain jonkun lapsista hoitaessa vanhemman asioita ovat usein esille nousevia ongelmia. Moni myös pohtii, voiko ja kannattaako tehtäviä jakaa eri valtuutetuille ja millä tavoin. Entä valtakirjan todistaminen, jos valtuuttaja jo on kunnoltaan heikentynyt?

SISÄLTÖ:

  • Edunvalvontavaltuutuksen käyttöala ja tarve. Valtakirjan laadinta, säilyttäminen, voimaan saattaminen ja peruuttaminen.

  • Valtuuttajan oikeustoimikyky ja todistajien merkitys

  • Kuka valtuutetuksi? Yksi vai useampi valtuutettu? Työnjako vai toissijainen valtuutettu? Entä jos luottohenkilöä ei löydy?

  • Henkilöön liittyvät asiat ja rinnakkaiset määräykset; hoitotahto.

  • Taloudellisten asioiden vähimmäiskontrolli ja mahdollisten lisämääräysten tarve.  Valtuuttajan oikeusturva.

  • Vastikkeettomat toimet, luopumiset ja luovutukset. Valtuutuksen rajat.

  • Salassapito ja tiedonsaanti

  • Valtuutuksen päättyminen ja lopputoimet

Ilmoittautuminen: Sähköisellä lomakkeella 25.3.2019 mennessä

Ilmoittautuminen opintoihin on sitova. Ilmoittautumisen voi perua maksutta koulutuksen viimeiseen ilmoittautumispäivään saakka. Peruminen tulee aina tehdä kirjallisesti sähköpostilla info@lapinkesayliopisto.fi tai postitse. Jos ilmoittautuminen perutaan viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen, laskutetaan osallistumismaksusta 50 %. Jos peruminen jää kokonaan tekemättä tai opiskelija keskeyttää opinnot niiden alettua, peritään koko opintomaksu. Ainoastaan lääkärintodistuksella osoitettu este voi olla pätevä syy maksusta vapautumiseen.

Lisätietoja: koulutussuunnittelija Juho Mutka p. 040-5025679, juho.mutka@lapinkesayliopisto.fi
Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK