Lukuvuosi 2019-2020

Draamakasvatuksen perusopinnot 25 op (JY), lv. 2019-2020

Draama taideaineena ja kokemuksellisen oppimisen mahdollistajana Miten teatteri ja kasvatus yhdistyvät draamassa? Kuinka draamaa käytetään opetusmetodina eri oppiaineissa? Mitä draaman kokemuksellisuus ja toiminnallisuus vaatii opettajalta? Draamakasvatus on sosiokulttuurista oppimista, jossa korostuu taiteen kokemuksellinen ja yhteisöllinen rooli.

Draamakasvatuksen opinnoissa kehität omaa draamaopettaja-identiteettiäsi. Opintoryhmässäsi tutkit ja opiskelet draaman ja teatterin keinoin draaman monipuolisia käyttömahdollisuuksia opetus- ja kasvatustyössä. Korostamme opiskelussa käytännön ja teorian tiivistä vuorovaikutusta: pääset yhdistämään lähijaksojen draamakokemukset ja teorian oppimistehtävissä. Perusopinnoissa saat valmiuksia käyttää draamaa ja sen työtapoja työssäsi.

Kenelle erityisesti
Opinnot sopivat erityisen hyvin opettajille ja lastentarhaopettajille, nuorten parissa työskenteleville, aikuiskasvattajille ja -kouluttajille sekä teatterikentän toimijoille. Opinnot sopivat myös kaikille oman ilmaisunsa kehittämisestä ja draaman soveltamismahdollisuuksista kiinnostuneille. 
Haluatko pätevöityä draamaopettajaksi? Nykyisessä perusopetuksen opetussuunnitelmassa draama nostetaan esille 16 oppiaineessa yhteensä 79 kertaa. Aineopintojen suorittaminen antaa tietyin edellytyksin peruskoulun ja/tai lukion ilmaisutaidon opettajan kelpoisuuden.
Toteutuksesta
Perusopintoihin kuuluu 10 lähiopetusjaksoa viikonloppuisin (pe-la) Rovaniemellä ja itsenäisesti laadittavia oppimistehtäviä. Opettajina toimivat Jyväskylän yliopiston opettajien ohella paikalliset opettajat.

Kaikille avoin opintoihin tutustumistilaisuus maanantaina 2.9.2019 klo 17-19. Tarkemmat tiedot OPINTOPOLKU

Ilmoittautuminen opintokokonaisuuteen 5.9.2019 mennessä.
Tutustuthan huolellisesti perumis- ja keskeyttämisehtoihimme.

Lisätietoja Liisa Sirviö, koulutussuunnittelija p. 0400 190 352, liisa.sirvio@lapinkesayliopisto.fi

 

 


Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK