Avoin korkeakouluopetus


Draamakasvatuksen aineopinnot 35 op (JY) lukuvuosi 2018-2019

Draamakasvatus on taidekasvatuksellinen ja kokemuksellinen oppiaine. Siinä opiskellaan ja tutkitaan draaman ja teatterin keinoja opetus- ja kasvatustyössä sekä draamaa taideaineena eri kasvatus- ja oppimisympäristöissä.

Oppiaineena se rakentuu sosiokulttuuriseen ja yhteisölliseen oppimiseen ja korostaa taiteen osallistavaa ja tutkivaa roolia. Opettajuutta tarkastellaan eri ammattikuvia yhdistelevistä näkökulmista: opettaja-dramaturgi, opettaja-ohjaaja, opettaja-näyttelijä.
Aineopinnoissa (35 op) tavoitteena on draamaopettajalta (ilmaisutaidon opettajalta) vaadittavien opetettavan aineen opintojen suorittaminen (lukioasetus A 719/1984). Draamakasvatuksen aineopinnoissa syvennetään draaman ohjaamisen taitoja ja tietoja esittävän, osallistavan ja soveltavan draaman genreissä sekä opiskellaan draamaa eri oppiaineita integroivana tutkimusmetodina.
Aineopinnot alkavat Rovaniemellä 2.11.2018 ja ne on mitoitettu neljälle lukukaudelle. Opetus tapahtuu pääasiassa viikonloppuisin perjantai-iltaisin klo 17-21 ja lauantaisin klo 9-17.

Opintoihin hakeminen

Hakuaika Lapin kesäyliopiston järjestämiin draamakasvatuksen aineopintoihin on ajalla 6.- 31.8.2018. Ilmoittautuminen alkaa 6.8.2018 klo 9.00, linkki hakulomakkeeseen  
Opiskelijavalinnasta vastaa Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto.

linkki opintopolkuun

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK