Opettajien täydennyskoulutus - tulossa oleva koulutus
kirja.jpg

Depressiokouluohjaaja (Coping With Depression – CWD) - ryhmänohjaajakoulutus 5.4.-24.5.2019

Depressiokoulu on maailmanlaajuisesti tunnettu ja monikanavaisesti käytössä oleva ryhmämuotoinen masennuksen ja työuupumuksen ennaltaehkäisy- ja itsehoitomalli. Työskentely perustuu psykoedukatiiviseen, strukturoituun kokemukselliseen oppimiseen, joka toteutetaan ohjattuna ryhmäprosessina. Ryhmänohjaajakoulutus antaa oikeuden käyttää Depressiokoulu (Coping With Depression – CWD) -menetelmää oman asiakasryhmän kanssa masennuksen ja uupumuksen ehkäisyyn ja hoitoon sekä työvälineitä elämäntaitojen lisäämiseksi.

Koulutuksen käyneet saavat valmiudet ohjata depressiokouluryhmää ja samalla valmiuksia ryhmäohjaukseen. Depressiokoulu on ryhmä-, yksilö- ja itsehoitomenetelmä.

Aika ja paikka: 5.- 6.4., 26.–27.4. ja 24.5.2019. Perjantaisin koulutus toteutetaan klo 16 – 20 ja lauantaisin klo 9-17.
Viimeinen koulutuspäivä sisältää työnohjausta ja ryhmäpalautteen ja koulutuksesta saa todistuksen. Koulutus toteutetaan Santasport Lapin urheiluopiston tiloissa, Hiihtomajantie 2.

Kohderyhmä:  Ryhmäohjaajakoulutus edellyttää terveys-, sivistys- tai sosiaalialan peruskoulutusta.

Osallistumismaksu: 695€, joka laskutetaan 3 osassa opintojen aloituksen varmistumisen jälkeen.

Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen koulutukseen sähköisellä ilmoittautumislomakkeella 24.3.2019 mennessä.

Huom! Ilmoittautuminen on sitova. Tutustuthan perumisehtoihimmeSisältö
Koulutus on tehtäväorientoitunut ja strukturoitu prosessi. Pääasiallinen opiskelumenetelmä on kokemuksellinen oppiminen. Koulutuksessa käytetään työkirjaa, joka sisältää ryhmäistuntojen materiaalin ja itseopiskelutehtävät. Kyseessä on prosessi, jossa osallistuja oppii ryhmänohjaustaitoja sekä saa kokemuksen ryhmässä oppimisesta ja ryhmänohjauksesta. Opiskelijat ohjaavat kukin oman depressiokouluryhmänsä koulutuksen aikana.
Koulutus sisältää työnohjauksen. Prosessin aikana ohjaajakoulutuksen osallistujat tekevät oppimispäiväkirjaa, joka on pohjana työnohjauskeskusteluille.

Kouluttajat: Erikoissairaanhoitaja, depressiokouluohjaaja/menetelmäkouluttaja Sirkku Valve ja YTM, sosiaalityöntekijä, depressiokouluohjaaja/menetelmäkouluttaja Paula Perttunen

Ennakkotehtävä
Ennakkotehtävänä ennen ensimmäistä ryhmätapaamista on suunnitella tuleva oma depressiokouluryhmä (asiakasryhmä tai työhyvinvointiin suuntautuva työntekijäryhmä). Ohjaajakoulutuksessa olevan oman depressiokouluryhmän aloitus tulee ajoittaa ohjaajakoulutuksen alkuun.
Jokainen osallistuja saa oppimateriaalit koulutuksen järjestäjältä.

Koulutuksessa käytetään työkirjaa: Tarja Koffert –Katriina Kuusisto: Depressiokoulu.

Lisätietoa: Koulutussuunnittelija Paivi Hinno, p. 0400 792 396, paivi.hinno@lapinkesayliopisto.fiVerkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK