Ammatillinen täydennyskoulutus


Arkistotyöpaja Minne katosi Maria Kustaava Matintytär? - arkistojen käytön kurssi 14.-15.2.2020

Kuinka ihmiset selvisivät ison vihan vainoista tai nälkävuosista? Miten venäläisen Pavelin, saksalaisen Alvarin ja suomalaisen Reinon kohtalot liittyvät toisiinsa? Miltä näytti esivanhempiesi nimikirjoitus? Mihin hintaan sai sotavuosina ostaa Laurin puukkoja?

Ala menneisyyden salapoliisiksi ja tule selvittelemään historiallisia tapahtumia! Etsimme todistusaineistoa vanhoista asiakirjoista ja arkistoista, selaamme vanhoja sanomalehtiä ja otamme selville, mitä tapahtui kauan sitten näillä seuduilla eläneille ihmisille. Kurssilla opit etsimään tietoa keskeisistä suomalaisista arkistoista ja tietokannoista sekä tulkitsemaan niiden tietosisältöä. Tutustumme myös muutamiin työkaluihin, joiden avulla menneen maailman tekstit aukeavat.

Kurssi on tarkoitettu kaikille historiasta kiinnostuneille. Voit olla joko kokenut sukututkija, ottamassa ensimmäisiä askeleita menneisyystieteiden parissa tai suunnittelemassa elämäkertakirjoittamista. Kurssilla opittua voi soveltaa myös opetuksessa. Huom. ilmoittautumisen yhteydessä voi esittää myös aineistoja koskevia toiveita, jotka pyritään mahdollisuuksien mukaan huomioimaan.

books-1246285_1920.jpg

Opettaja: tutkija, dosentti Marianne Junila, Oulun yliopisto, historiatieteen laitos

Kurssin ajankohta, aikataulu paikka: Perjantai ja lauantai 14.-15.2.2020 klo 9 – 16 Rovaniemellä (tarkempi paikka ilmoitetaan myöhemmin).
Opetus koostuu luennoista 6 tuntia ja harjoituksista 9 tuntia. Ohjelmaan sisältyvät kahvi- ja lounastauot.

Opintomaksu: 120 euroa

Ilmoittautuminen: 26.1.2020. mennessä sähköisellä lomakkeella. Tutustu perumisehtoihimme.

Lisätietoja Liisa Sirviö, koulutussuunnittelija p. 0400 190 352, liisa.sirvio@lapinkesayliopisto.fi

 


Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK