Ikääntyvien yliopisto
Ikääntyvien yliopiston tarkoitus on tarjota tieteellistä tietoa, herättää keskustelua, edistää alueellista tasa-arvoa ja ikääntyneiden vaikutusmahdollisuuksia. Lisäksi toiminta tukee ikääntyneiden kokemusten ja asiantuntemuksen käyttöä eri yhteyksissä.

Ikääntyvien yliopiston toimintamuotoja ovat monitieteiset luennot, seminaari- ja pienryhmät sekä opintomatkat. Ikääntyvien yliopiston toimintaa koordinoi Lapin yliopisto ja Lapin kesäyliopisto toteuttaa osan pienryhmätoiminnasta. 

 
Ikääntyvien yliopistolle suunnattu koulutus
Tieteellisiä näkökulmia tapahtumiin, ilmiöihin ja asioihin yleistajuisesti - korkeatasoisia luentoja keskiviikkoisin
Lapin kesäyliopisto järjestää yhteistyössä Jyväskylän kesäyliopiston ja Jyväskylän yliopiston ikääntyvien yliopiston kanssa korkeatasoisia video -luentoja elämän eri osa-alueilta. Ikääntyvien yliopistossa voi iästä riippumatta nauttia ja hyötyä luennoitsijoiden annista. Luennot sopivat kaikenikäiselle kuulijakunnalle, sillä ikääntyminen ei tunne ikärajoja!
Kaupunki kaivoksen kupeessa - Ikääntyvien yliopiston kesäretki Kiirunaan
Nimenä tuttu, mutta koska olet viimeksi Kiirunassa käynyt? Kaupunkikuvaa hallitsee massiivinen kaivos ja kaupunkia ollaan siirtämässä kaivoksen tieltä. Uusi kaupungintalo Kristalli loistaa uutuuttaan. Lähde mukaan kesäretkelle. Majoittuminen Kiirunassa Scandic Ferrumissa.
Ikääntyvien yliopiston ohjelmaa vuodelle 2019 (linkki vie Lapin yliopiston sivulle)
Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK