Ikääntyvien yliopisto
Ikääntyvien yliopiston tarkoitus on tarjota tieteellistä tietoa, herättää keskustelua, edistää alueellista tasa-arvoa ja ikääntyneiden vaikutusmahdollisuuksia. Lisäksi toiminta tukee ikääntyneiden kokemusten ja asiantuntemuksen käyttöä eri yhteyksissä.

Ikääntyvien yliopiston toimintamuotoja ovat monitieteiset luennot, seminaari- ja pienryhmät sekä opintomatkat. Ikääntyvien yliopiston toimintaa koordinoi Lapin yliopisto ja Lapin kesäyliopisto toteuttaa osan pienryhmätoiminnasta. 

 
Ikääntyvien yliopistolle suunnattu koulutus
Matalan kynnyksen runokurssi: Pöytälaatikosta päivänvaloon – kurssi aloittelevalle runoilijalle 25.-26.1.2019
Oletko haaveillut runojen kirjoittamisesta? Löytyykö pöytälaatikosta nuorempana tai vastikään rustattuja runoja? Tai ehkä et ole koskaan kirjoittanut ainoatakaan runoa?
Orientaatio historiantutkimukseen 5 op (OY)
Opintojen kuvaus ja sisältö Osallistujalle muodostuu opintojen aikana näkemys historiankirjoituksen kehityksestä, nykytutkimuksen luonteesta, suuntauksista ja keskeisistä käsitteistä sekä lähteiden ja teorioiden käytöstä tutkimuksessa. Historian käytön ja tutkimuksen keskeiset piirteet: historia yhteiskunnallisena ilmiönä, historiantutkimuksen peruskäsitteet, tutkimusalat ja teoriat. Kurssi soveltuu myös historiasta kiinnostuneille, jotka haluavat ymmärtää historiaa ja sen tutkimusta. Huom. Ensimmäinen harjoitustyö ennen opintojen alkamista (ohjeet lähetetään ilmoittautuneille).
Ikääntyvien yliopiston ohjelmaa vuodelle 2018 (linkki vie Lapin yliopiston sivulle)
Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK