Itsensä kehittäminen ja harrastaminen - tulossa oleva koulutus
voice_pilates5.jpg

hele_aluste.jpg

VoicePilates- hallitse äänenkäyttö ja kehonkieli esiintymistilanteissa 24.-25.4.2018

Koulutus on suunnattu kaikille, jotka ovat kiinnostuneita äänestään ja sen kehittämisestä kestävämmäksi ja/tai vakuuttavammaksi. Erityisesti kurssista hyötyvät ne, joiden työ sisältää puheviestintätilanteita, esimerkiksi puhuminen yleisölle, kouluttaminen, esittelyjen pitäminen, tuotteiden tai palvelujen markkinointi. Edeltäviä opintoja tai taitoja ei vaadita.

VoicePilatesta® käytetään sekä laulu- että puheäänen opetuksessa, se on ollut Tallinnan yliopiston valinnaisaineena vuodesta 2006, sitä käytetään Suomen, Viron ja USA:n yliopistoissa ja eri asteen oppilaitoksissa, sekä erilaisissa yrityksissä ja organisaatioissa, mm. Belgiassa ja Luxemburgissa Euroopan Parlamentissa. VoicePilateksen® pitkäaikaistutkimukset aloitettiin väitöskirjatyön yhteydessä vuonna 2008 Tallinnan yliopistossa ja ne jatkuvat syksystä 2015 Helsingin ja 2017 San Jose´n (USA) yliopistoissa. Tulosten mukaan osallistujien äänenkäyttö parani, etenkin tietoisuus omasta äänestä ja kehosta työn ja puhumisen aikana.

Aika ja paikka: 24.-25.4.4.2018 klo 9-16. Koulutus toteutetaan Santasport Lapin Urheiluopiston tiloissa, paikka tarkentuu kutsussa.

Osallistumismaksu 395€, sisältäen koulutusmateriaalin ja kahvin molempina koulutuspäivinä.

Ilmoittautuminen: 8.4.2018 mennessä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella. Tutustu perumisehtoihimme.

Lisätietoja: koulutussuunnittelija Päivi Hinno, p. 0400792396, paivi.hinno(at)lapinkesayliopisto.fi

Kouluttajat: Katri-Liis Vainio ja Hele Aluste. Tutustu kouluttajiin sivun alalaidassa

Tavoite ja sisältö

VoicePilates-valmentaja Katri-Liis Vainio ja psykologi Hele Aluste järjestävät kokemuksellista “Hallitse äänenkäyttö ja kehonkieli esiintymistilanteissa”-valmennusta mm. Euroopan Parlamentissa, Viron ja Suomen korkeakouluissa sekä Tukholman laulustudiossa. Kurssilla Katri-Liis auttaa ryhti-, hengitys- ja ääniharjoitusten kautta löytämään tien itseluottamukseen ja karismaattiseen olemukseen, harjoitellen kanssasi läsnä olevaa, syvempää ja vakuuttavampaa puheääntä persoonallisuudestasi ja vahvuuksistasi lähtien. Hele puolestaan auttaa tunne-elämän ja kehon jännitystilojen kanssa, mm. miten pysyä rauhallisena myös jännittävässä ja stressitilassa ja miten opitaan johtamaan omaa tunne- ja vireystilaa fysiologian kautta.
Pari-, ryhmä- ja henkilökohtaisista harjoituksista saadaan henkilökohtaista palautetta omasta äänenkäytöstä sekä kehonhallinnasta. Parhaan oppimisen ja kehon lihasmuistin saavuttamiseksi harjoitusten toistomäärät ovat suuret, jotta niitä pystyy kotonakin jatkamaan. Teoriaosuudessa avataan mm. äänenkäytön yhteys puhujan mielentilaan ja mitä kuulijat puhujalta odottavat. Vapaa, iloinen ja ystävällinen ilmapiiri auttaa heittäytymään erilaisiin uusiin harjoituksiin.

Kurssilla:

• Opit näyttämään ja kuulostamaan varmalta ja luontevalta esiintyjältä.
• Tiedostat omat äänelliset ja keholliset vahvuudet ja parannettavat osa-alueet.
• Opit käyttämään vakuuttavaa ääntä, mm. lisäämään päätösvaltaa asiantuntijan roolissa
• Osaat madaltaa ääntä sekä käyttää sopivan voimakasta ääntä lisätäksesi uskottavuutta ja johtamistaitoja
• Tiedät, miten voidaan tulla äänellä lähelle, miten äänellä rauhoitetaan ja tasapainotetaan, sekä miten varmistetaan ja vahvistetaan, joka vahvistaa sekä auktoriteettiasi että kykyä dialogiin
• Saat tietoja ja käytännön vinkkejä äänen tehokkaampaan käyttöön, jotta se kestäisi pidemmätkin päivät ja haastavamman käytön, ja lisää ammattitaitoasi.
• Saat tietää, millaiset harjoitukset ovat juuri sinun äänelle ja kehonhallinnalle hyödyllisiä.
• Saat tietoa, miten ääntä säästetään ja huolletaan, minkälaiset ovat äänenkäytön kannalta ongelmalliset tilanteet, miten ehkäistään tavallisimmat ääniongelmat ja osaat löytää niihin parannuskeinot.
• Saat palautetta mahdollisista henkilökohtaista äänimaneereista, jotka saattavat häiritä kuulijoita sekä harjoituksia niistä poisoppimiseksi


Kouluttajat:

Katri-Liis Vainiolla (BA,MA, PhD c.c., Somatic Pilates licensed instructor) on 15 vuoden ääni- ja esiintymiskouluttajakokemus niin yksityiseltä kuin julkiselta sektorilta. Hän on erikoistunut monikulttuuriisiin ryhmiin ja videosimulaatioden kautta käytännön oppimiseen. Hän on tutkija, VoicePilates®-menetelmän kehittäjä, keynote speaker, ammattilaulaja, valmentaja ja fasilitaattori, työkielinä viro, suomi, englanti ja venäjä. Hänen intohimonaan on auttaa ja inspiroida ihmisiä tiedostamaan ja käyttämään omia vahvuuksia vakuuttavina puhujina, johtajina ja monipuolisina viestijöinä.

Hele Aluste Hele Aluste on psykologi (Social-Psychology, BSc; Special-Education MA), Järvamaan sairaalan rehabilitaatioryhmän jäsen, erityisopettaja, ratsastusterapeutti ja valmistumassa Aleksandertekniikan opettajaksi Virossa. Hele työskentelee aktiivisesti myös hevos- ja eläinterapian parissa (Animal Assisted Therapy and Learning), opettaa sitä Tallinnan yliopistossa ja viimeistelee väitöskirjaa hevosterapiasta ja tunteiden johtamisesta. Hele lähestyy ihmistä kokonaisvaltaisesti, työskennellessä:
a) kehon tasolla: FeltSense ja TRE – harjoitusten kautta - http://traumaprevention.com
b) tunteiden tasolla: FeltSense ja EFT – harjoitusten http://www.emofree.com ja HeartMath- harjoitusten kautta - https://www.heartmath.org sekä
c) mielen tasolla: psykologina ja coachina.

Työkielet englanti, viro ja suomi.
Lisäinfoa:
http://www.trefinland.fi
http://www.equilibre.ee/wordpress/teraapiatoo/tre/(viroksi)