Ammatillista täydennyskoulutusta


Viestinnällinen valokuvakoulutus 27.1.-13.5.2018, Rovaniemi

Valokuvaus kuuluu tänä päivänä yhä useampien ammattiryhmien työhön. Samalla valokuvan laatuvaatimukset ovat kasvaneet: kuvat ovat yhä visuaalisempia, kerronnallisempia ja teknisesti laadukkaampia. Hyvällä kuvalla tehostetaan viestinvälitystä. Valokuvakoulutus keskittyy visuaalisesti ja teknisesti laadukkaampien kuvien kuvaamiseen erilaisissa olosuhteissa. Koulutuksessa perehdytään henkilö-, esine- ja symbolikuvien tekemiseen siten, että kuvien välittämä viesti on selkeä ja lopulliset kuvat valokuvauksellisia ja painokelpoisia. Lisäksi valokuva-koulutuksessa käydään läpi mm. valokuvailmaisua, kuvakerrontaa ja kuvauksen kokonaisprosessia.

Koulutukseen ei kuulu järjestelmäkameran asetusten, eikä valokuvauksen perusteiden opetusta.

Kohderyhmä:
- valokuvaajat, jotka haluavat kehittää miljöössä kuvaamisen ja valaisun osaamistaan
- henkilöt, jotka haluavat kehittää valokuvausosaamistaan tavoitteellisesti ja pitkäjänteisesti
- työssään kuvaavat toimittajat, viestintä- ja mainosalan henkilöt
- henkilöt, jotka käyttävät työssää valokuvaa, mm. media-alan assistentit, kuvatoimittajat, AD:t, graafiset suunnittelijat jne.

Aika ja paikka: 27.-28.1.2018., 17.-18.2., 17.-18.3. 14.-15.4. ja 12.-13.5. Lauantaisin klo 10.00–18.00, sunnuntaisin klo 9.00–15.00. (Lisäksi 3h/krt etäopetukseen (Skype-palautteet tehdään pienryhmissä, että voidaan käyttää ilmaista Skype –versiota.) Santasport Lapin Urheiluopiston tiloissa, Hiihtomajantie 2. Tarkempi koulutustila kutsukirjeessä.

KATSO MYÖS Valoa, varjoa ja viestiä – miljööhenkilökuvauksen perusteet 18.-19.11.2017

henkilökuvapuputti.jpg

Kouluttaja: Tiina Puputti (KM, SAVM, VAT, VEAT) toimii itsenäisenä ammatinharjoittajana valokuvausalalla. Hän kouluttaa eri oppilaitoksissa ja yrityksissä sekä ammatti- että harrastajakuvaajia eri puolilla Suomea. Lisäksi hän kouluttaa eri ammattiryhmiä, jotka tarvitsevat valokuvaustaitoja työssään. Koulutustyön ohella hän kuvaa asiakastoimeksiantoina kuvia markkinointiviestinnälliseen käyttöön sekä kirjoittaa mm. valokuvausalan oppikirjoja. Tutustu tarkemmin kouluttajaan: www.tiinapuputti.com http://www.tiinapuputti.com/kirjat/

Osallistumismaksu 1250€ sisältää opetuksen ja materiaalin.

Ilmoittautuminen: sähköisellä lomakkeella 7.1.2018 mennessä mennessä. Tutustuthan perumisehtoihimme.

Lisätietoja:
järjestelyihin liittyen koulutussuunnittelija Päivi Hinno, p. 0400 792 396, paivi.hinno(at)lapinkesayliopisto.fi
sisältöön liittyen Tiina Puputti, tiina(at)tiinapuputti.com

Koulutuksen tavoitteena on antaa osallistujalle välineitä:
- kuvata viestinnällisesti selvempiä ja tehokkaampia sekä painoteknisesti laadukkaita henkilö-, esine- ja symbolimaisia kuvia eri käyttötarkoituksiin.
- hyödyntää vallitsevaa valoa sekä täydentää ja muokata sitä tarvittaessa mukana kuljetettavalla lisävalaisukalustolla erilaisissa miljöön valo-olosuhteissa.
- ymmärtää paremmin valokuvauksen kokonaisprosessi laadukkaampien ja tasalaatuisen kuvien tuottamiseksi eri käyttöyhteyksiin.

Toteutustapa:
Valokuvakoulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena ja siihen kuuluu lähi- ja etäjaksoja. Koulutukseen osallistuvilla tulee olla käytössään ns. kevyt kuvaus- ja valaisukalusto. Opetuksessa käytetään luonnonvalon lisäksi erilaisia lisävalonlähteitä ja valonmuokkaajia. Valokuvakoulutukseen ei kuulu studiovalokuvaamisen osuutta.

Lähijaksot ja niiden sisällöt:
Lähijaksot koostuvat teorialuennoista ja käytännön kuvaustilanteiden demonstraatioista. Lähijaksoilla tehdään myös jonkin verran käytännön harjoituksia (työpajatyöskentelyä yksin tai pienryhmissä).
Jakso 1 – Henkilökuva I
Jakso 2 – Henkilökuva II
Jakso 3 – Esine- ja symbolikuva I
Jakso 4 – Esine- ja symbolikuva II
Jakso 5 – Henkilöitä, symboleita ja esineitä miljöössä + Portfoliokerta

Etäjaksot ja Skype -kuvapalaute:
Jokaisella etäjaksolla on tehtäviä, jotka perustuvat edellisellä lähijaksolla opetettuun asiaan. Etäjakson puolivälissä pidetään kuvapalaute Skypen välityksellä. Palauteryhmässä on kerrallaan 3-5 hlöä. Skype pidetään yhdessä sovittuna aikana, kuitenkin arkipäivänä n. klo 17.00 jälkeen. Jokaiseen etäjaksoon kuuluu 1 kuvapalaute Skypen välityksellä.

Kalustoluettelo koulutukseen osallistuville:
- järjestelmäkamera ja objektiivit
- vähintään yksi käsisalama, lisäksi esim. radiolähetin salamalle, jotta käsisalamaa voi käyttää erillään kameran rungosta
- vähintään yksi valojalusta
- mahdollisia valonmuokkaajia: heijastimia, varjostimia jne.
- kameran jalusta
- tietokone tai kannettava tietokone
- kuvankäsittelyohjelma, esim. Photoshop, Lightroom

Päivitys kurssikuvaukseen: Huom: kurssille osallistuvalla tulee olla lähijaksojen aikana käytössään läppäri, pöytäkone tai mobiililaite (puhelin tai tabletti), jossa on mm. jokin kuvankäsittelyohjelma (esim. Lightroom, Photoshop tai jokin ilmainen sovellus). Kone tarvitaan kuvien siirtoa, tarkastelua, karsimista ja mahsollista käsittelyä varten. Lisäksi se tarvitaan kuvien lähettämiseen sähköpostilla mm. kuvapalautteeseen.Jos suunnittelet osallistuvasi kurssille, eikä sinulle ole vielä mitään valaisukalustoa, ole yhteydessä Tiinaan. Tiinalta saat vinkkejä mahdollisista kalustohankinnoista, niiden ajankohdista kurssiin nähden, eli siitä, millä pääset alkuun tällä kurssilla.

Koulutusmateriaali:
Opetuksessa hyödynnetään ja sovelletaan mm. Tiina Puputin kirjoittamia kirjoja:
- Valo ja valaisu – henkilökuvaus studiossa ja miljöössä
- POSE – Mallin asento ja ohjaaminen henkilökuvauksessa.