Sosiaali-, kasvatus- ja terveysala - tulossa oleva koulutus
ari-pekka-lindberg-600.png

Terveyttä suorituskykyyn teippauksella - tuloksia vammoja ennaltaehkäisten ja suorituskykyä maksimoiden 3-4.4.2018

Saat koulutuksesta työkaluja asiakkaasi asennon ja liikkeen laadun, vammariskien ja suorituskyky vuotojen, arvioimiseen ja korjaamiseen. Tässä koulutuksessa opitaan käyttämään joustavaa teippiä ja sen eri käyttötekniikoita helpottaaksemme asiakkaan asento- ja liikemallien muutosprosessia. Koulutus mainio jatko-osa toteuttamallemme kokonaisuudelle Terveyttä suorituskykyyn - tuloksia vammoja ennaltaehkäisten ja suorituskykyä maksimoiden, mutta sopii myös käytävän itsenäisenä koulutuksena.

KATSO MYÖS MUUT ARI-PEKKA LINDBERGIN KOULUTUKSET LAPIN KESÄYLIOPISTOSSA

Anatomy Trains Structre & Function I 8.-9.5.2018

Anatomy Trains Structure & Function 20.-21.8.2018

Anatomy Trains In Training I 13.-14.11.2018

Anatomy Trains in Training II 15.-16.1.2019

MITÄ ON ANATOMY TRAINS IDEOLOGIA?


Kohderyhmä: Koulutus on suunnattu kuntoutuksen, lääketieteen, terveydenhuollon, liikunnan sekä valmennuksen sekä manuaalisen käsittelyn ammattilaisille

Liikkeen ja harjoittelun laatu on liikunnan ja harjoittelun annostelun ohella kriittinen menestystekijä valmentajan, fysioterapeutin tai lääkärin työssä ja työssä menestymisen kannalta.

Aika ja paikka: koulutuspäivät järjestetään 3.-4.4.2018 Santasport Lapin Urheiluopiston tiloissa, Hiihtomajantie 2, klo 9-16

Kouluttaja: Ari-Pekka (A-P) Lindberg; Teacher: ATT (Anatomy Trains Teacher), Senior Teacher & Founder of Anatomy Trains in Training, MTI (Myofascial Taping Instructor) Physiotherapist: OMI, MDT, specialised in: function and therapeutic exercises, Motor control, Myofascia,Personal Trainer, Trainer4you

A-P työskentelee opettajana, luennoitsijana ja kirjailijana. Käytännön asiakastyössä fysioterapeuttina ja Personal Trainerina erikoisosaamisalueena ja intohimona asennon ja liikkeen yksityiskohtien kokonaisvaltainen ymmärtäminen ja sen soveltaminen käytäntöön tavoitteena maksimaalinen suorituskyky vammoja ennaltaehkäisten. Niin asiakastyössä kuin opettamisessakin näkyy laaja A-P:n näkemys ja eri näkökulmien esiintuonti sekä käytäntöön soveltaminen. Käytännön työtä leimaa mahdollisimman tarkka erotusdiagnostiikka niin rakenteellisesti kuin toiminnallisesti, integroituna kokonaisvaltaiseen myofaskiaaliseen näkemykseen asennosta ja liikkeestä.

A-P on Anatomy Trains opettaja, minkä lisäksi hän on pääkouluttaja ja yksi perustajista Suomen suurimmassa Personal Trainereita kouluttavassa organisaatiossa, Trainer4youssa. Kouluttajantyökalupakkiin kuuluu myös Myofaskiaalisen teippauksen kouluttajan rooli. Kouluttajana hänet tunnetaan inspiroivistä, intensiivisistä mutta samalla erittäin viihdyttävistä luennoista, joissa teoriaa todella kohtaakäytännön.

Osallistumismaksu: 420€, sisältäen kahvit ja opetusmateriaalin

Ilmoittautuminen: sähköisellä lomakkeella 18.3.2018 mennessä. Tutustuhan perumis- ja keskeyttämisehtoihimme.

Lisätietoja: koulutussuunnittelija Päivi Hinno, p. 0400 792 396, paivi.hinno@lapinkesayliopisto.fi


Liike ei ole lääke, mutta Liike voi olla lääke!

Suurin osa TULE-ongelmista johtuu tavoista liikkua ja harjoitella sekä tapa-asennoista. Tämän vuoksi suurin osa TULE-ongelmista on uusiutuvia, sillä ongelmien kuntoutuksessa päähuomio on edelleenkin rakenteellisen vaurion korjaamisessa – ei syyn, eli liikunta- ja asentotapojen muuttamisessa. Kuitenkin nuo tavat johtavat juuri suurimpaan osaan TULE-ongelmia. Samat alueet jotka ylikuormittuvat liikunta- ja asentotapojemme vuoksi aiheuttaen vammoja, saavat aikaan myös suorituskyvyn heikkenemistä. Voima vuotaa läpi, koska tapaliike/ -asento muuttaa lihas- ja sidekudosjärjestelmän suhteellisia pituuksia ja voimantuotto heikkenee.

Saat koulutuksesta työkaluja asiakkaasi asennon ja liikkeen laadun, vammariskien ja suorituskyky vuotojen, arvioimiseen ja korjaamiseen kuten aiemmissa Terveyttä Suorituskykyyn – koulutuksissa. Tässä koulutuksessa opitaan käyttämään joustavaa teippiä ja sen eri käyttötekniikoita helpottaaksemme asiakkaan asento- ja liikemallien muutosprosessia.
Teippaus toimii hyvien käsiemme jatkeena niin manuaalisen työn kuin liikkeen opettamisessakin. Näin saamme manuaalisesti löysätyn kudoksen pysymään liikkuvampana pidempään käsittelyn jälkeen, mikä helpottaa liikkuvuusharjoitteita myös liikunnan opettamisen jälkeen. Samalla voimme ikään kuin jättää kätemme asiakkaan kriittisille alueille, jotka on huomioitava harjoitteita opeteltaessa. Näin asiakkaalla paremmat mahdollisuudet onnistua joskus vaikeidenkin liiketekniikoiden opettelussa ja siirrossa niin harjoitteluun kuin arkeenkin.
Onnistumiset puolestaan ruokkivat sitoutumista ja motivaatiota, mitkä ovat Liike voi olla lääke-ajattelun keskiössä, sillä ilman uusien liikemallien automatisointia ylikuormitusriski pysyy korkeammalla ja vammautuminen on todennäköisempää.
Koulutus integroi kolmen aiemman Tervettä Suorituskykyä koulutuksen ( 1.Olkapää ja hartiarengas 2. Alaraaja 3. Keskivartalo ) osaamista, tuoden samalla uuden lisätyökalun helpottamaan liikkeen opettamista sekä kasvattamaan onnistumisprosenttia.

Mikäli haluat varmistaa, että liike on lääkettä asiakkaallesi, tule oppimaan:
- Toiminnallisen anatomian yksityiskohdat sekä globaali myofaskiaalinen anatomia
- Toiminnallisen anatomian yksityiskohtien vaikutus kokonaisuuteen sekä kokonaisuuden vaikutus yksityiskohtien toimintaan
- Asennon- ja liikkeen arviointi neutraalissa stabiliteetissa
         • Turvallinen ja maksimaalisen tehokas nostaminen maksivoimalla
- Asennon ja liikkeen arviointi dynaamisessa kontrollissa
         • Kuinka keho toimii optimaalisesti submaksimaalisessa kuormituksessa, perusliikkeissä ja eri lajeissa
- kuinka teippaamalla:
         • tasapainottaa asiakkaan asentoa paikallisesti
         • tasapainottaa asentoa ja liikettä globaalisti
         • helpottaa / lisätä liikkuvuutta teippauksen keinoin
         • lisätä aktiivisuutta teippauksen keinoin