Ammatillista täydennyskoulutusta
ap.jpg

Terveyttä suorituskykyyn - Tuloksia vammoja ennaltaehkäisten ja suorituskykyä maksimoiden 28.-29.11.2017 ja 16.1.2018

Pystyäkseen toimimaan menestyksekkäästi, etenkin pitkällä tähtäimellä, on liikkeen ja harjoittelun laatu valmentajan, fysioterapeutin tai lääkärin kriittinen menestystekijä liikunnan ja harjoittelun annostelun ohella. Koulutus koostuu kolmesta lähijaksosta, joista jokaisessa keskitytään kehon eri osa-alueisiin: 1) olkapää ja hartiarengas, 2) alaraaja ja 3) keskivartalo. Nämä kolme lähijaksoa muodostavat kokonaisuuden.

Aika ja paikka: koulutuspäivät järjestetään Santasport Lapin Urheiluopiston tiloissa, Hiihtomajantie 2, klo 9-16 seuraavasti:

Olkapää ja hartiarengas 28.11.2017

Alaraaja 29.11.2017

Keskivartalo 16.1.2018

Katso myös Anatomy Trains -kertauspäivä 17.1.2018

Koulutus on rakennettu niin että toimii erittäin hyvin joko etukäteiskoulutuksena Anatomy Trains in Training ja Anatomy Trains koulutuksille tai niiden jälkeen jatkokoulutuksena, muodostaen niiden kanssa eheän kokonaisuuden.

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu kuntoutuksen, lääketieteen, terveydenhuollon, liikunnan sekä valmennuksen ammattilaisille

 

Kouluttaja:

Ari-Pekka Lindberg, ATT (Anatomy Trains Teacher), Senior Teacher & Founder of Anatomy Trains in Training, MTI (Myofascial Taping Instructor), Physiotherapist: OMI, MDT, specialised in function and therapeutic exercise of the spine

Personal Trainer

A-P työskentelee opettajana, luennoitsijana ja kirjailijana. Käytännön asiakastyössä fysioterapeuttina ja Personal Trainerina erikoisosaamisalueena ja intohimona asennon ja liikkeen yksityiskohtien kokonaisvaltainen ymmärtäminen ja sen soveltaminen käytäntöön tavoitteena maksimaalinen suorituskyky vammoja ennaltaehkäisten.

Niin asiakastyössä kuin opettamisessakin näkyy laaja A-P:n näkemys ja eri näkökulmien esiintuonti sekä käytäntöön soveltaminen. Käytännön työtä leimaa mahdollisimman tarkka erotusdiagnostiikka niin rakenteellisesti kuin toiminnallisesti, integroituna kokonaisvaltaiseen myofaskiaaliseen näkemykseen asennosta ja liikkeestä.

A-P on Anatomy Trains opettaja, minkä lisäksi hän on pääkouluttaja ja yksi perustajista Suomen suurimmassa Personal Trainereita kouluttavassa organisaatiossa, Trainer4youssa. Kouluttajantyökalupakkiin kuuluu myös Myofaskiaalisen teippauksen kouluttajan rooli. Kouluttajana hänet tunnetaan inspiroivistä, intensiivisistä mutta samalla erittäin viihdyttävistä luennoista, joissa teoriaa todella kohtaakäytännön.

Osallistumismaksu:

1 koulutuspäivä 210 € ja kaikki 3 jaksoa 540 €. Alennus huomioidaan viimeisen koulutuspäivän laskussa, mikäli kaikki koulutuspäivät saadaan toteutettua. Maksu sisältää materiaalin ja kahvin.

 

Ilmoittautuminen

sähköisellä lomakkeella 5.11.2017 mennessä. Tutustuhan perumis- ja keskeyttämisehtoihimme.

 

Liike ei ole lääke, mutta Liike voi olla lääke!

Suurin osa TULE-ongelmista johtuu tavoista liikkua ja harjoitella sekä tapa-asennoista. Tämän vuoksi suurin osa TULE-ongelmista on uusiutuvia, sillä ongelmien kuntoutuksessa päähuomio on edelleenkin rakenteellisen vaurion korjaamisessa – ei syyn, eli liikunta- ja asentotapojen muuttamisessa. Kuitenkin nuo tavat johtavat juuri suurimpaan osaan TULE-ongelmia.

Samat alueet jotka ylikuormittuvat liikunta- ja asentotapojemme vuoksi aiheuttaen vammoja, saavat aikaan myös suorituskyvyn heikkenemistä. Voima vuotaa läpi, koska tapaliike/ -asento muuttaa lihas- ja sidekudosjärjestelmän suhteellisia pituuksia ja voimantuotto heikkenee.

 

Mikäli haluat varmistaa, että liike on lääkettä asiakkaallesi, tule oppimaan:

 

 • Toiminnallisen anatomian yksityiskohdat sekä globaali myofaskiaalinen anatomia

 • Toiminnallisen anatomian yksityiskohtien vaikutus kokonaisuuteen sekä kokonaisuuden vaikutus yksityiskohtien toimintaan

 • Asennon- ja liikkeen arviointi neutraalissa stabiliteetissa

  • Turvallinen ja maksimaalisen tehokas nostaminen maksivoimalla

 • Asennon ja liikkeen arviointi dynaamisessa kontrollissa

  • Kuinka keho toimii optimaalisesti submaksimaalisessa kuormituksessa, perusliikkeissä ja eri lajeissa

 • Kuinka aloittaa ja progressoida liikkeen tasapainottaminen ja optimointi

 • Kuinka upottaa liikkeen optimointi kausiharjoitteluun

 • Kuinka optimoida harjoittelun progressointi kausiharjoittelussa

 • Kuinka progressoida harjoitteet yksinkertaisista, paikallisista tuetuista harjoitteista globaaleihin koko kehon harjoitteisiin esim. Myofaskiaalisia jatkumoita hyödyntäen

 • Kuinka käyttää ja progressoida eri tyyppisiä liikkuvuusharjoitteita harjoitusohjelmissa tukemaan laadukasta liikettä

 • Kuinka käyttää ja progressoida eri tyyppisiä lliikkeen kontrollin harjoitteita tukemaan laadukasta liikettä

 

Saat koulutuksesta selkeän ja konkreettisen työkalun asiakkaasi liikkeen laadun, vammariskien ja suorituskyky vuotojen, arvioimiseen ja korjaamiseen.