Sosiaali-, kasvatus- ja terveysala - tulossa oleva koulutus


Skeematerapian koulutusohjelma 20.2.-17.5.2018

Lapin kesäyliopisto toteuttaa Skeematerapian koulutusohjelman kevään 2018 aikana Rovaniemellä. Skeematerapian koulutusohjelma antaa tiedolliset ja taidolliset valmiudet soveltaa skeematerapian työmenetelmiä ammatillisessa työskentelyssä asiakkaiden kanssa. Koulutus ei anna pätevyyttä vaan on ammatillista lisäkoulutusta. Skeematerapia on tunnelukkojen työstämiseen kehitetty terapiamuoto. Skeematerapia on uusi, 1990-luvulla kehitetty kolmannen sukupolven integratiivinen terapiamuoto, joka yhdistää eri terapiamuotojen parhaat ominaisuudet.

Huom! Järjestämme Skeematerapian koulutusohjelman infotilaisuuden keskiviikkona 15.11.2017 klo 16.30 alkaen Santasport Lapin Urheiluopistolla. Tilaisuus on maksuton, mutta pyydämme ilmoittautumisen ennakkoon. Lue lisää ja Ilmoittaudu infotilaisuuteen tästä!

Skeematerapian koulutusohjelma 20.2.-17.5.2018

Aloitusta on siirretty tammikuulta helmikuulle, samoin päätösjaksoa, joka siirtyy toukokuulle. Alla päivitetty aikataulu.

Aika ja paikka: tiistaisin klo 10-16 seuraavasti 20.2., 20.3.,17.4. ja 17.5. Santasport Lapin Urheiluopiston tiloissa, Hiihtomajantie 2. Koulutustila tarkentuu kutsussa.

Kohderyhmä: Koulutusohjelma soveltuu kaikille jotka haluavat käyttää skeematerapian menetelmiä asiakastyössään (esim. lääkärit, sairaanhoitajat, psykologit, psykiatrit, toimintaterapeutit, psykoterapeutit ja muut terapeuttista, valmentavaa tai ohjaavaa ja neuvovaa ihmissuhdetyötä tekevät terveydenhoito-, sosiaali- ja koulutusalan yrittäjät, työntekijät ja esimiehet)

Osallistumismaksu: 800 € , sisältää materiaalin ja kahvit.

Kouluttaja: skeematerapian ja mindfulness-menetelmän kouluttaja ja tietokirjailija Kimmo Takanen. Tutustu kouluttajaan tästä.

Ilmoittautuminen: sähköisellä ilmoittautumislomakkeella 4.2.2018 mennessä. Tutustuthan perumisehtoihimme.

Lisätietoja: koulutussuunnittelija Päivi Hinno, p. 0400 792 396, paivi.hinno(at)lapinkesayliopisto.fi, www.skeematerapia.fi

Koulutuksen aiheita ovat mm. skeematerapian teoria, skeemojen tunnistaminen, selvitymiskeinojen tunnistaminen, lapsuuden vaikutusten arviointi, moodien tunnistaminen, moodikartan laatiminen, moodityöskentelyn periaatteet.

Ohjelma sisältää skeematerapian kokemuksellisten työmenetelmien demonstraatioita, niiden opettelua ja harjoittelua; eli mielikuvatyöskentelyn, tuolityöskentelyn ja psykodraamapohjaisen roolityöskentelyn käyttämistä asiakastyössä. Koulutuspäiviin liittyy pienimuotoisia ennakko- ja kotitehtäviä. Koulutusohjelma sisältää 4 lähiopetuspäivää.