Sosiaali-, kasvatus- ja terveysala - tulossa oleva koulutus


Ratkaisukeskeinen johtamiskoulutus 12.9.-8.12.2017

Lapin kesäyliopisto toteuttaa tämän kolmipäiväisen koulutuskokonaisuuden syksyn 2017 aikana Rovaniemellä. Koulutuksessa paneudutaan johtamistaitoihin ja esimiehen työssä jaksamiseen ja työvoinnin parantamiseen. Koulutuksen viitekehys on ratkaisu- ja voimavarakeskeinen, jolla pystytään lisäämään työyhteisön hyvinvointia. Koulutus antaa valmiudet ja hallintakeinot työelämän muutosten ja vaatimusten kohtaamiseen. Koulutuksessa opiskellaan konkreettisia työtapoja ja kokeillaan uusia menetelmiä itsen johtamiseen ja arvostavaan kohtaamiseen. Painopisteenä ovat itsensä johtamisen kehittäminen sekä yksilö- ja yhteisötason muutosprosessien valmentaminen.

Kohderyhmä: Koulutus soveltuu työelämäänsä muutosta tarvitseville ja kaikille, jotka haluavat kehittää omaa työtänsä. Lisäksi koulutus sopii erityisen hyvin esimiestyössä oleville henkilöille, jotka haluavat kehittää omaa ja alaisten osaamista sekä tuoda uusia taitoja työyhteisöönsä.

Aika ja paikka: Koulutus järjestetään 12.9., 1.11. ja 8.12.2017  klo 9.00-16.00 Lapin Urheiluopiston tiloissa. Tarkempi paikka tarkentuu kutsussa, joka lähetetään osallistujille koulutuksen toteutumisen varmistuttua.

Kouluttaja: psykoterapeutti VET Sarianna Virpikari.  Sarianna on koulutukseltaan sekä ratkaisukeskeisen vaativan erityistason että kognitiivisen erityistason terapeutti. Hänellä on pitkäaikainen kokemus psykiatrisesta hoito- ja terapiatyöstä. Sariannalla on myös psykoterapian kouluttajan erityispätevyys. Sarianna on pitkään toiminut työnohjaajana eri ammattiryhmien kanssa.

 

Osallistumismaksu: 530 € sisältäen koulutuksen materiaalin ja kahvit koulutuspäivinä.

Ilmoittautuminen: 27.8.2017 mennessä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella.

Ilmoittautuminen on sitova, tutustuthan huolellisesti perumis- ja keskeyttämisehtoihin.

Lisätietoa:
koulutussuunnittelija Paivi.hinno@lapinkesayliopisto.fi,  0400 792 396, paivi.hinno@lapinkesayliopisto.fi

Sisältö:

  • Ratkaisu- ja voimavarakeskeinen lähestymistapa työyhteisön hyvinvoinnin lähtökohtana
  • Itsetuntemus, oma hyvinvointi ja ratkaisukeskeinen itsensä johtaminen
  • Arvostavan esimiehen/ohjaajan ydintaidot
  • Ratkaisukeskeinen sovittelu työyhteisön kriisitilanteissa
  • Haasteellisten muutosten kohtaaminen
  • Ratkaisukeskeiset menetelmät ja toimintatavat työhyvinvointia rakentamassa