Sosiaali-, kasvatus- ja terveysala - tulossa oleva koulutus
hele_aluste.jpg

Kehotietoisuus stressinpoistomenetelmänä 23.4.2018

Kun pysähdymme kuuntelemaan kehoamme, alamme automaattisesti rauhoittua. Kehotietoisuutta kannattaakin kehittää. Kehomme viestien kuunteleminen auttaa meitä toimimaan tarkoituksenmukaisemmin ja myös kommunikoimaan paremmin työssä.

Kohderyhmä: koulutus on suunnattu kaikille, jotka haluavat kehittää kehotietoisuutta, ovat kiinnostuneita Aleksandertekniikan vaikutuksesta ihmiskehoon ja sen jännityksiin sekä haluavat vähentää stressin vaikutuksia kehossaan.

Kehotietoisuus (EFT, FeltSense ym.)- ja aleksandertekniikan harjoitusten kautta opitaan tuntemaan stressireaktioita kehossa. EFT:ssa tutkitaan kehossa olevia aistimuksia, esim. ahdistus, kipu ja akupisteita naputtelemalla puretaan aivoihin syntynyt uhkareaktio. Kurssin tuloksena ymmärrät, miten eri tekniikoilla voidaan oppia paremmin tuntemaan kehon reaktioita, tuntemuksia sekä osataan auttaa itseään haastavissa stressi- ja muissa elämän tilanteissa. Sen lisäksi kurssin tuloksena osaat yksinkertaisia harjoituksia käyttäen rauhoittaa itseään.

Aika ja paikka: 24.4.2018 klo 9-16 2018. Koulutus toteutetaan Santasport Lapin Urheiluopiston tiloissa, paikka tarkentuu kutsussa.

Osallistumismaksu 225€, sisältäen koulutusmateriaalin ja kahvin.

Kouluttaja: Hele Aluste on psykologi (Social-Psychology, BSc; Special-Education MA), Järvamaan sairaalan rehabilitaatioryhmän jäsen, erityisopettaja, ratsastusterapeutti ja valmistumassa Aleksandertekniikan opettajaksi Virossa. Hele työskentelee aktiivisesti myös hevos- ja eläinterapian parissa (Animal Assisted Therapy and Learning), opettaa sitä Tallinnan yliopistossa ja viimeistelee väitöskirjaa hevosterapiasta ja tunteiden johtamisesta. Hele lähestyy ihmistä kokonaisvaltaisesti, työskennellessä:

a) kehon tasolla: FeltSense ja TRE – harjoitusten kautta - http://traumaprevention.com

b) tunteiden tasolla: FeltSense ja EFT – harjoitusten http://www.emofree.com ja HeartMath- harjoitusten kautta - https://www.heartmath.org
sekä

c) mielen tasolla: psykologina ja coachina.

Työkielet englanti, viro ja suomi.

Lisäinfoa:
http://www.trefinland.fi
http://www.equilibre.ee/wordpress/teraapiatoo/tre/(viroksi)

Ilmoittautuminen 8.4.2018 mennessä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella. Tutustu perumisehtoihimme.

Lisätietoja: koulutussuunnittelija Päivi Hinno, p. 0400792396, paivi.hinno(at)lapinkesayliopisto.fi