Sosiaali-, kasvatus- ja terveysala - tulossa oleva koulutus
ari-pekka-lindberg-600.png

Anatomy Trains Strucutre & Function II 20.-21.8.2018

Kaksipäiväisessä Thomas Myersin Anatomy Trains -konseptiin perustuvassa koulutuksessa tutustutaan viimeisimpään huippututkimuksen tuottamaan teoriatietoon ja eri lähestymistapoihin faskiakäsittelyn ja toiminnallisen anatomian maailmassa. Käytännön osaamista painotetaan niin liikkeen analysoinnin kuin manuaalisen käsittelyn ja harjoittelun näkökulmista. Koulutuksen tärkein tavoite on palvella liikunta- ja hyvinvointialan ammattilaista (tai opiskelijaa) käytännön työssään parhaalla mahdollisella tavalla, siksi näkemykset esitetään seikkaperäisesti ja perusteellisesti, mutta samalla selkeästi ja havainnollistavasti. Koulutuskokonaisuus (I ja II osio) on 4 päiväinen, mutta jaettu kahteen 2 päivän jaksoon käytännön oppimisen vuoksi. Koulutus on aikaisemmin järjestetty nimellä Anatomy Trains II.

Anatomy Trains Structre & Function  II -koulutuksessa tutustutaan syvään etulinjaan, toiminnallisiin linjoihin ja yläraajan linjoihin; päästään lähemmäs todellista kolmiulotteista näkemystä ihmiskehosta. Harjoitellaan arvioimaan ja korjaamaan kehon myofaskiaalisia asento- ja liikemalleja niin paikallisesti kuin globaalisti. Opitaan miksi, milloin ja miten faskiarakenteita käsitellään ja mobilisoidaan. Käsittelytavat ja niiden vaikutukset opetetaan niiden rakenteellisessa ja toiminnallisessa kontekstissa.


KATSO MYÖS MUUT ARI-PEKKA LINDBERGIN KOULUTUKSET LAPIN KESÄYLIOPISTOSSA

Anatomy Trains Structre & Function I 8.-9.5.2018

Terveyttä suorituskykyyn teippauksella - tuloksia vammoja ennaltaehkäisten ja suorituskykyä maksimoiden 3-4.4.2018

Anatomy Trains in Training I 13.-14.11.2018 

Anatomy Trains In Training II 15.-16.1.2019

MITÄ ON ANATOMY TRAINS IDEOLOGIA?

 

Aika ja paikka: 20.-21.8.2018 klo 9-17. Santasport Lapin Urheiluopiston tiloissa. Tarkempi paikka selviää kutsukirjeessä.

Kohderyhmä: Kurssi on suunnattu liikuntalääketieteen, fysioterapian ja urheilufysioterapian sekä liikunnan erityisosaajille

Kouluttaja: Ari-Pekka Lindberg, ATT (Anatomy Trains Teacher), Senior Teacher & Founder of Anatomy Trains in Training, MTI (Myofascial Taping Instructor), Physiotherapist: OMI, MDT, specialised in function and therapeutic exercise of the spine.  Lisää kouluttajasta: http://anatomytrains.fi/kouluttajat/

Osallistumismaksu: 420 € sisältäen materiaalin ja kahvin molempina koulutuspäivinä. Hox! Ilmoittaudu myös I-osioon yhtä aikaa, yhteishinta 760€. Alennus huomioidaan II-osion laskutuksessa, mikäli molemmat koulutukset toteutuvat.

Ilmoittautuminen: sähköisellä lomakkeella 15.4.2018 mennessä. Ilmoittautuminen on sitova, tutustuthan huolellisesti perumis- ja keskeyttämisehtoihin.

Lisätietoa: koulutussuunnittelija Päivi Hinno, p. 0400 792 396, paivi.hinno@lapinkesayliopisto.fi

SISÄLTÖ

•Perustuu Anatomy Trains Structre & Function I -koulutuksessa hankittuun tietotaitoon, jonka pohjalta kehitetään faskiaalista tuntumaa manuaaliseen käsittelyyn.

•Anatomy Trains -linjojen kertaus staattisessa asennossa. Tutustutaan asennon kokonaisvaltaisempaan ja yksityiskohtaisempaan arviointiin (BodyReading) sekä erityisesti vartalossa käytettyyn Sylinteri-konseptiin.

•Lisää toiminnallisen liikkeen analyysiä, jotta opitaan näkemään faskian liukuminen sekä ymmärtämään paikallisten ja globaalien yhteyksien vaikutus toisiinsa.

•Opitaan hyödyntämään DASIE-menetelmän vahvuuksia.

•Tehdään tutummaksi taivutuksen, kallistuksen, siirtymisen ja kierron käsitteitä, kehittäen samalla faskiaalista tuntumaa.

•Opitaan faskiakäsittelyn periaatteet avustetusta ja vastustetusta vapautuksesta suhteessa asennon arviointiin (BodyReading), kudosten tason liikkeisiin, tasojen erotteluun ja jännitteen vähentämiseen (käyttäen Schleipin mallia mekanoreseptoreista) halutun lopputuloksen saavuttamiseksi.

•Luodaan malli globaalista ja paikallisesta jännitteestä; ymmärretään jännitteiden välisen yhteyden tasapainottamisen merkitys.

Anatomy Trains Structre & Function  I ja II -koulutukset antavat pohjan tuleviin FRSB (Fascial Release for Structural Balance) -koulutuksiin, joissa syvennytään kehon eri alueiden opiskeluun osana kokonaisvaltaista myofaskiaalista verkostoa. Myofaskiaalisen anatomian maailma laajentuu erittäin nopeasti parhaillaan tehtävän tutkimustyön ansiosta – Pysy kanssamme kehityksen kärkijoukoissa!